Med urban farming flytter fødevareproduktionen til verdens storbyer.

Såkaldt ‘urban farming’ er ifølge nogle vejen frem, hvis en voksende global befolkning, hvor flere vælger at bo i byerne, skal kunne brødfødes. Urban farming er når produktionen af fødevarer flyttes fra land til by. I nogle tilfælde sker produktionen uden brug af jord og naturligt lys, hvilket er en form for kontrolleret drivhusdyrkning. Denne form for dyrkning gør det muligt at dyrke mere på mindre plads, da der kan dyrkes i flere lag.

På billedet nedenfor ses et billede af urban farmen Seaony's produktion af krydderurter.



I en kontrolleret drivhusproduktion er det vigtigt, at der tænkes på samspillet mellem omgivelserne (lys, varme mm) og plantens behov. Og ved at observere plantens vækst, vil produktionen kunne tilpasses præcis til, hvad planten har brug for.  

Nogen mener dog, at byboerne skal holde sig til hobbydyrkning i højbede og altankasser, da det vil være svært at konkurrere med landmanden på en bæredygtig måde. 

Du kan læse mere om urban farming i kilderne nedenfor.

Kilder:
https://seasony.dk/home
https://ing.dk/artikel/fremtidens-mad-spirer-storbyens-landbrug-192810
https://ing.dk/artikel/vertikale-farm-landbrug-uden-jord-naturligt-sollys-193591