Grøntsager og sundhed

Aktivitet (i grupper)
1. Diskutér, hvad makro- og mikronæringsstoffer er. Brug Ressource 13 (Kost og kostråd).
2. Undersøg, hvorfor vi skal spise grøntsager, og hvad anbefalingerne er.
Brug Ressource 5 (Grøntsager: Sundhed, anbefalinger, indtag).
3. Diskutér, hvad grøntsager er.
4. Undersøg, hvor mange gram grøntsager vi spiser på én tilfældig dag. Husk at kartofler ikke skal tælles med.
Spørg flere aldersgrupper. Fx personer 5-9 år, 10-17 år, 18-75 år.
Indsaml og systematisér jeres data (brug fx Excel) og skriv gennemsnittet ind i tabellen.
5. Sammenlign jeres data med landsgennemsnittet og andre landes gennemsnit samt anbefalingerne.
Brug Ressource 5 (Grøntsager: Sundhed, anbefalinger, indtag).
Gem alle jeres data og resultater fra de 5 punkter i logbogen.

1. Design et info-kort om jeres produkt.
Kortet skal stå
på bordene i caféen.
På kortet skal gæsterne inspireres
til at bestille jeres produkt.
Kortet skal:
- Kunne stå selv
- Indeholde et billede
- Have en overskrift, der fanger blikket
- Have en kort og præcis tekst, der beskriver produktet fx omkring smag, sundhed, vitaminer. Brug tillægsord.
- Indeholde et slogan og en pris.
- Evt. have “påklistret” et mærke

Læs mere om kost og grøntsager på disse links:
https://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/de-officielle-kostraad/spis-frugt-og-mange-groentsager/
https://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/de-officielle-kostraad/spis-frugt-og-mange-groentsager/fine-og-grove-groentsager/
https://altomkost.dk/fakta/mad-og-drikke/foedevarer/frugt-og-groent/kostfibre-i-frugt-og-groent/